Gyömbéres kávé recept

1 db friss gyömbér
1 db narancs
4 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
2 db csillagánizs
100 g cukor
70 g tejszín
400 ml forró, erős eszpresszó
pisztácia a díszítéshez
A Gyömbéres kávé elkészítési módja:
A gyömbért megtisztítjuk, felszeleteljük. A narancs héjából egy teáskanálnyit lereszelünk, a levét kipréseljük. A gyömbért, a narancshéj felét, a fűszereket, és a cukrot alacsony hőmérsékleten karamellizáljuk, majd felöntjük 100 ml vízzel, és 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt keményre verjük. A szirup felét szűrön keresztül két csészébe öntjük, majd a forró kávéval felöntjük. A tetejére tejszínt halmozuk, és meglocsoljuk a maradék sziruppal. Díszíthetjük aprított pisztáciával és narancshéjjal.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. dec. 24. 14:48
A gyömbéres kávé elkészítési módja és hozzávalói.