Almás, fahéjas palacsinta recept
Az Almás, fahéjas palacsinta hozzávalói:A tésztához
20 dkg alma (reszelt, savanykás)
2 db tojás
200 g finomliszt
5 dl tej
50 g vaj (olvasztott)
2 ek cukor
1 csipet só
A sütéshez
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
1 késhegynyi fahéj
1 ek porcukor
Az Almás, fahéjas palacsinta elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.) Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. okt. 12. 16:15
Az almás, fahéjas palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.