Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokis-zabpelyhes recept

Csokis-zabpelyhes recept

A Csokis-zabpelyhes hozzávalói:
75 g zabpehely
75 g finomliszt
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
1 kk szódabikarbóna
5 dkg étcsokoládé
15 dkg barna cukor (puha)
10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 db tojás
1 csipet só


A Csokis-zabpelyhes elkészítési módja:
Robotgéppel a puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Szárazon felhevített serpenyőben, rázogatva, néhány perc alatt megpirítjuk a zabpelyhet. Kávédarálóban finomra őröljük. Összekeverjük a zabpehelylisztet a sima liszttel, hozzászitáljuk a kakaóport, a csokidarabkákat, beleszórjuk a szódabikarbónát és a csipet sót is. Fakanálra váltva a tojásos-cukros-vajas masszához keverjük, több részletben, a lisztes egyveleget. A masszából tenyerünkkel diónyi golyócskákat gömbölygetünk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távol, és kb. fél centis korongokra lapogatjuk őket. (Kb. 10 keksz fér el kényelmesen egy normál méretű tepsin. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, pontosan 8 percre. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk még a kekszeket a tepsin, majd óvatosan rácsra emeljük és ott hagyjuk teljesen kihűlni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis-zabpelyhes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook