Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Klasszikus máglyarakás recept

Klasszikus máglyarakás recept

A Klasszikus máglyarakás hozzávalói:
8 db kifli
4 közepes db alma (meghámozva)
6 dl tej
4 db tojás
15 dkg cukor
4 ek szilvalekvár (plusz kettő a fehérjébe)
1 ek fahéj
5 dkg vaj
1 db vanília (kikapart magja)


A Klasszikus máglyarakás elkészítési módja:
Felkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel, ha lehet, zsíros tejet vásároljunk, sokkal finomabb lesz vele. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral. Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral, én éppen szilvát használtam. Húsz percig sütjük 180 fokon, majd kivesszük, megkenjük az előzetes felvert, lekvárral elkevert tojásfehérjével, és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük. sütési hőfok: 180°C


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A klasszikus máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook