Szilvalekváros krumplipogácsa recept
A Szilvalekváros krumplipogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
1 db közepes krumpli/kb.13-15 dkg/
1/2 pohár tejföl
10 dkg marg., vagy vaj
1 tojás
2 dkg élesztő
pici só
szilvalekvár
A Szilvalekváros krumplipogácsa elkészítési módja:
Héjában főzzük meg a krumplit,még melegen áttörjük, s eldolgozzuk a margarinnal,tojással, sóval,és a liszttel.Hozzáadjuk a tejfölben elkavart élesztőt. Közepes keménységű tésztát gyúrunk. Kb.fél centi vastagságra nyújtjuk, 8x8 centis kockákra 1 púpozott teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk,négy sarkát összefogva becsomagoljuk a lekvárt. A széleket összenyomjuk,tenyerünkben gombócformára igazítjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk,egymástól kb.2 cm távolságra. Olajjal megkenjük őket,langyos helyen 3/4 órán át kelesztjük. Előmelegített sütőben szép pirosta sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 15. 17:56
A szilvalekváros krumplipogácsa elkészítési módja és hozzávalói.