Datolyás--mézes pite recept

15 dkg porcukor
15 dkg margarin
2 tojássárgája
4 dl tej
50 dkg liszt
1 cs.sütőpor
2 tojás
5 dkg méz
10 dkg magozott,szeletekre vágott datolya
5 dkg durvára vágott dió
1 kk. őrölt gyömbér
csipetnyi só
A Datolyás--mézes pite elkészítési módja:
A margarint csipet sóval habosra kavarjuk,hozzáadjuk a cukrot,símára elegyítjük, utána a tojássárgáival,és a tejjel is. Hozzáadjuk a sütőporos,szitált lisztet , és a maradék hozzávalókat is. A datolyával könnyebb dolgozni,ha megszórjuk egy kis zsemlemorzsával. Vajazott,lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon,előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 14. 23:15
A datolyás--mézes pite elkészítési módja és hozzávalói.