Konyakmeggyes recept

A Konyakmeggyes hozzávalói:
Csokimáz:
1-2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
12 dkg porcukor
2 tojásfehérje

Krém:
magozott meggy
konyakmeggy aroma
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1/2 liter tej
1 Rama Sütőmargarin

Piskóta:
6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 tojás

Tésztához:
5 dkg cukor
tej
1 evőkanál kakaópor
5 dkg zsír vagy sütőmargarin
1/2 sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt


A Konyakmeggyes elkészítési módja:
A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggyaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint és a kakaóport, majd a tésztára tesszük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A konyakmeggyes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook