Konyakmeggyes recept
A Konyakmeggyes hozzávalói:Csokimáz:
1-2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
12 dkg porcukor
2 tojásfehérje
Krém:
magozott meggy
konyakmeggy aroma
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1/2 liter tej
1 Rama Sütőmargarin
Piskóta:
6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 tojás
Tésztához:
5 dkg cukor
tej
1 evőkanál kakaópor
5 dkg zsír vagy sütőmargarin
1/2 sütőpor
2 tojássárgája
25 dkg liszt
A Konyakmeggyes elkészítési módja:
A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggyaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint és a kakaóport, majd a tésztára tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. márc. 24. 07:38
A konyakmeggyes elkészítési módja és hozzávalói.