Pogácsatésztába töltött darált marhahús recept
A Pogácsatésztába töltött darált marhahús hozzávalói:Pogácsához:
1 kg liszt
2 kefir
1 csésze élesztő
2 dl tej
35 dkg zsiradék
2 tojás sárgája
só
cukor
Töltelékhez:
1/2 kg darált marhahús
hagyma
fokhagyma
só
bors
ízlés szerint fűszerek
1 kukoricakonzerv
A Pogácsatésztába töltött darált marhahús elkészítési módja:
Az élesztőt a langyos tejen megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz és körülbelül másfél órán keresztül kelni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, hozzákeverjük a húst, a fűszereket és készre főzzük. A végén hozzáadjuk a leszűrt kukoricát. A pogácsatésztát kinyújtjuk, széles csíkokat vágunk, beletöltjük a húst és párnácskákat formázunk, a tetejét pedig megkenjük tojásfehérjével, és körülbelül 180 fokon 20 percig sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. márc. 23. 07:34
A pogácsatésztába töltött darált marhahús elkészítési módja és hozzávalói.