Spenótszószos tészta recept
A Spenótszószos tészta hozzávalói:50 dkg száraztészta (lehetőleg durumbúzából, penne, csiga)
10 dkg húsos szalonna vagy olívaolaj vagy vaj
2 nagy marék spenót
3-4 szál újhagyma (hagyma is jó)
vegyes zöldfűszer ízlés szerinti összeállításban (kakukkfű, oregano, rozmaring, borsikafű, koriander stb.)
2 dl tejföl vagy tejszín
5 dkg reszelt sajt
1 gerezd fokhagyma
só
bors
A Spenótszószos tészta elkészítési módja:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Ha húsos szalonnával készítjük, akkor azt kockára vágva kiolvasztjuk, és a pörcöket félretesszük. Szalonna helyett hevíthetünk csak olívaolajat vagy vajat is. A forró zsiradékban lepirítjuk a karikára vágott hagymát és a felaprított zöldfűszer felét, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot és puhára pároljuk. A végén beleszórjuk a többi zödfűszert és belereszeljük a fokhagymát. Hozzáöntjük a tejszínt vagy tejfölt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és belekeverjük a kifőtt tésztát. Tálaláskor a szalonnapörcökkel megszórjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. márc. 22. 07:14
A spenótszószos tészta elkészítési módja és hozzávalói.