"lábtörlő" recept
A "lábtörlő" hozzávalói:Pizza tészta:
35 dkg liszt,
1 dl tej,
1/4 kocka friss élesztő,
1-1 csapott kávéskanál só és cukor,
1 kávéskanál olaj.
A szövéshez:
7 db roppanós virsli
Lekenéshez: 1 tojás
A "lábtörlő" elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es lappá, majd óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Pizza vágó kőrkéssel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetjük a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on pirosra sütjük a "lábtörlőt".
Mikor megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd különböző mártásokkal, friss kerti zöldségekkel,salátákkal tálaljuk
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. márc. 21. 07:07
A "lábtörlő" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.