Kapros sertéstokány 4személyre recept
35 perc
965 kcal
50dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10dkg füstölt szalonna
50dkg színes száraztészta
5 ek olívaolaj
1 ek vágott,friss kapor
1 erős paprika (ki is hagyható)
2 dl tejföl
50dkg paradicsom
A Kapros sertéstokány 4személyre elkészítési módja:
A húst megmossuk,leszárítjuk, kb 4cm hosszú ceruza vastagságú csíkokra daraboljuk.A hagymát,a fokhagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk,majd megfuttatjuk rajta a hagymát.Rátesszük a húst,és addig kevergetjük amíg levet enged.Sóval,borssal,fokhagymával ízesítjük,és fedő alatt pároljuk (kb 45perc).Ha szükséges ismételten adunk hozzá pici vizet. Közben a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük a tésztát,leszűrjük,lecsepegtetjük,elkeverjük 2 ek olívaolajjal.A majdnem puha húshoz keverjük a kaprot,és ha szeretjük a vékonyra szeletelt erős paprikát.Kevés vizet öntünk hozzá,és még pároljuk kb10percen át.Belekeverjük a tejfölt,összeforraljuk és félretesszük. A paradicsomok héját lehúzzuk,a paradicsomot félbe vagy negyedbe vágjuk.Felforrósítjuk a maradék olívaolajat,és sóval,borssal megszórva kissé megrottyantjuk benne a paradicsomot. Tálaláskor tányérra tesszük a kifőtt tésztát,mellé a sült paradicsomot és a tokányt.
Munka: kb 35perc
Fogyasztható: kb 75perc múlva
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pocoknyuszi, 2008. okt. 3. 09:04
A kapros sertéstokány 4személyre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.