Tokány 3 féle húsból recept
A Tokány 3 féle húsból hozzávalói:20 dkg marhacomb
20 dkg sertéscomb
20 dkg csirke, vagy pulykamell
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 ek. olaj (kb)
2 gerezd fokhagyma (nagy)
1 paradicsom
1 paprika
1 púpozott teáskanál pirospaprika, só, bors
12 db közepes burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj (kb), só, bors
A Tokány 3 féle húsból elkészítési módja:
A húsokat 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágjuk. Olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd rátesszük a finomra vágott hagymát, és ezt is megpirítjuk. Beletesszük a marhahúst, és addig kevergetjük, amíg levet enged. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a reszelt fokhagymát, és pici víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Amikor újra zsírjára pirul, beletesszük a sertéshúst. Fehéredésig kevergetjük, ismét vizet, sót adunk hozzá és tovább pároljuk.(kb.25 perc) Ha szintén zsírjára pirult, beletesszük a csirke vagy pulykamelleket. Amikor szárnyas hús is kifehéredett, megszórjuk paprikával, jól elkeverjük és 1-1,5 dl vizet öntünk hozzá. 15 percig pároljuk, ha kell, utána ízesítünk, beletesszük a csíkokra vágott paradicsomot (héj nélkül) és paprikát, jól összepároljuk 5-10 perc. A körethez a megmosott burgonyát héjában megfőzzük, majd lehűtjük és megtisztítjuk. A finomra vágott hagymát olajon megpirítjuk, és ráreszeljük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, és arany színűre pirítjuk, majd a tokány mellé tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:54
A tokány 3 féle húsból elkészítési módja és hozzávalói.