Zöldséges marhahústekercs recept
A Zöldséges marhahústekercs hozzávalói:8 vékonyszelet marhahús (sertés comb is lehet)
2 evőkanál napraforgó olaj
37,5 dkg zeller
25 dkg sárgarépa
2 kisebb póréhagyma
1 vöröshagyma
só, bors
3 dkg finom liszt
1 gerezd fokhagyma
4,5 dl marhahús alaplé ( leveskockából is lehet)
A Zöldséges marhahústekercs elkészítési módja:
A hús szeleteket 3 cm vastagra kiklopfoljuk. Egy serpenyőben hevítsük fel 1 evőkanálnyi olajat, tegyük bele a csíkokra vágott zellert, a póréhagymát és a sárgarépát, pirítsuk 1 percig, majd szedjük ki az olajból és hagyjuk hűlni. Osszuk el a zöldségeket a hússzeleteken, tekerjük fel azokat, majd rögzítsük hústűvel vagy fogpiszkálóval. A tekercseket forgassuk meg lisztben, süssük 7 percig a maradék egy evőkanálnyi felforrósított olajon, majd szedjük ki egy tányérra. A serpenyőben maradt olajon pároljuk puhára az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a maradék lisztet, 1 percig kevergessük, majd fokozatosan öntsük bele a húsleves apalevet. Sózzuk, borsozzuk a mártást ízlésünk szerint, majd a hústekercsekkel együtt tegyük egy, a megmaradt olajjal kikent tepsibe, forrósítsuk fel, takarjuk le és pároljuk 1,5 órán át.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:50
A zöldséges marhahústekercs elkészítési módja és hozzávalói.