Cordon vert - Zöld szalag recept
A Cordon vert - Zöld szalag hozzávalói:: 4 szelet sertés/borjúcomb (kb. 60 dkg)
1 csokor petrezselyem
20 dkg márványsajt
só
a bundázáshoz: liszt
tojás
5 dkg mogyoró
1 csokor petrezselyem
A Cordon vert - Zöld szalag elkészítési módja:
A húst megmossuk, felszeleteljük majd minden szeletre éles, hegyes késsel egy mélyedést hasítunk bele zsebnek. A petrezselymet felaprítjuk, és az elmorzsolt sajttal összekeverjük, majd a zsebekbe beletöltjük. A zsebek széleit hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon. A szeleteket besózzuk, majd lisztbe, tojásba, végül a durvára tört mogyoró és a felaprított petrezselyem keverékébe bundázzuk be. A forró vajban mindkét oldalán szép aranysárgára sütjük. Minden szeletet félbevágva hogy a töltelék jól látható legyen, salátával tálalunk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:44
A cordon vert - zöld szalag elkészítési módja és hozzávalói.