Sörben párolt csirkemell recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
179 kcal
60 dkg filézett csirkemell
1 gerezd fokhagyma
2,5 dl világos sör
1 szál rozmaring
2-3 zsályalevél
2 evőkanál olaj
ízlés szerint só és őröltbors
A Sörben párolt csirkemell elkészítési módja:
Mossuk meg a húst, majd itassuk le róla a vizet. Helyezzük a serpenyőbe a felforrósított olajra, futtassuk át rajta. Tegyük bele a fokhagymát, a rozmaringot és a zsályát. Öntözzük meg a sörrel, és lefedve, lassú tűzön pároljuk - ha már a hús megpuhult, de még sok a leve, vegyük le róla a fedőt és nagy lángon forraljuk, amíg a hús enyhén megpirul.
Lebőrözött csirkecombból is készíthetjük.
Köretnek a párolt barnarizs illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: a3636b3945, 2008. ápr. 23. 05:53
A sörben párolt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.