Tejfölös zöldségleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejfölös zöldségleves hozzávalói:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 l zöldségleves (kockából)
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg kelbimbó
8 dkg zöldborsó
2,5 dl tejföl
1 csomó snidling
csipetnyi reszelt szerecsendió
ízlés szerint só, őrölt fehérbors
A Tejfölös zöldségleves elkészítési módja:
A vajból és lisztből rántást készítünk. Felöntjük a langyos zöldséglevessel, majd habverővel csomómentesre keverjük, és felforraljuk. Közben a kétféle répát megtisztítjuk, felszeleteljük, a megtisztított kelbimbók torzsáját kereszt alakban bevágjuk. Az előkészített zöldségeket kb 10 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. A levest a tejföllel behabarjuk, majd sóval fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Felaprított snidlinggel tálaljuk.
Diétázók a tejfölt kefírrel, és a vajat 3dkg margarinnal helyettesíthetik.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: a3636b3945, 2008. ápr. 6. 05:50
A tejfölös zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.