Citromos-borsos mázas csirke recept
50 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
339 kcal
3 gramm
44 gramm
4 csirkemellfilé
4 ek világos méz
1 citrom finomra reszelt héja és leve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 ek dijoni mustár
2 tk frissen őrölt feketebors
750 g apró szemű újburgonya v. félbevágott nagyobbak
párolt brokkolirózsák a tálaláshoz
A Citromos-borsos mázas csirke elkészítési módja:
1. Éles késsel vágjuk be mindegyik csirkemellet két három helyen. Egy lapos tálban keverjük össze a mézet, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt és a feketeborsot. 2. Mártsuk a filék mindkét oldalát a mázba. Hagyjuk pácolódni 30 percig, de még jobb, ha egy éjszakán át. 3. Melegítsük a sütőt 220 fokra (légkeverésest 200 fokra). Tegyük a burgonyát és a csirkét lapos tepsibe, és ha maradt még a pácléből, csurgassuk rá. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és csirke megsül. Brokkolival és a tepsiben lévő pecsenyelével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: freshlinda, 2007. szept. 27. 12:23
A citromos-borsos mázas csirke elkészítési módja és hozzávalói.