Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldséges Puding recept

Zöldséges Puding recept

A Zöldséges Puding hozzávalói:
3-4 meghámozott és lereszelt burgonya
1/4 fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva
1/4 póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 db édes paprika vékony csíkokra vágva
1 db chili paprika vékony csíkokra vágva (lehet őrölt fűszer is)
2 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomóval átpasszírozva
½ dl világos szójaszósz
½ dl olaj
2 tojás
kb. 15dkg liszt
só és bors ízlés szerint


A Zöldséges Puding elkészítési módja:
1. Kapcsold be a sütőt és állítsd 200 C° fokra, hogy felmelegedjen mire a tészta elkészül. Egy nagy keverőtálba sorra dobáld bele az előre elkészített hozzávalókat, kivéve a lisztet. Öntsd bele az olajt és a szójaszószt. Keverd el és add hozzá a lisztet. Nem kell pontosan betartani a mennyiséget, az a lényeg, hogy jó sűrű masszát kapjál. 2. Az így kapott masszát öntsd át a sütőformába és helyezd be a sütőbe. A sütési idő 200 C° fokon kb. 1 óra. 3. Amikor már szép piros és a belseje is megszilárdult vedd ki a sütőből, pár percre hagy pihenni, hogy könnyebben kijöjjön a sütőformából. Frissen, melegen szójaszósszal tálalható.

Tipp:

Sütés előtt kevés margarinnal, vagy vajjal kend ki a sütőformát, szórj bele kevés lisztet, forgasd meg, hogy mindenhol tapadjon a vajra liszt. A fölösleges mennyiséget öntsd ki, vagy vissza a zacskóba. Így nemcsak szebb színe lesz az ételnek, de nem is fog olyan könnyen odaragadni.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldséges puding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook