Gombakrokett recept
A Gombakrokett hozzávalói:- 25 dkg gomba
- 3 dkg vaj
- 2 dkg hagyma
- bors, majoranna
- 2,5 dl tej
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- fél csomó petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- olaj.
A Gombakrokett elkészítési módja:
A gombát tisztítom, majd apróra vágom. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a gombát, valamint a petrezselyemzöldet, fűszerezem és puhára párolom. Mikor a gomba megpuhult, rászórok 5 dkg lisztet, hozzáöntöm a tejet, egy tojást és besűrítem. Utána kivajazott edénybe öntöm a masszát, letakarom papírral és hagyom kihűlni. Hatcentis kroketteket formálok belőle, panírozom (liszt - tojás - morzsa), majd forró olajban kisütöm.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. júl. 31. 01:51
A gombakrokett elkészítési módja és hozzávalói.