Káposztás-burgonyás csülökegytál recept
A Káposztás-burgonyás csülökegytál hozzávalói:1 csontos füstölt csülök (kb. 1 kg)
1 fej vöröshagyma
20 dkg burgonya
50 dkg kelkáposzta
10 dkg sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt kömény
1 mokkáskanál szárított majoranna
1 evőkanál vágott petrezselyem
A Káposztás-burgonyás csülökegytál elkészítési módja:
Előkészítés: A csülköt jól megmossuk. A hagymát meghámozzuk. A csülköt az egész hagymával együtt - annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi-, feltesszük főni. Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, egy szem tisztított burgonyát is hozzáadunk. Amint a krumpli megpuhult, szűrőkanállal kiszedjük a léből a hagymával együtt. Mélyebb tálba tesszük, rámerünk a léből, és sűrűvé turmixoljuk. Ezzel sűrtjük majd be az ételt. Elkészítés: 1. Amíg a csülök tovább fő, megtisztítjuk a zöldségeket. A kelkáposztát feldaraboljuk, forró vízben három percen át főzzük, majd leszűrjük. A maradék burgonyát kis kockákra, a répát fél karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk 2. Amikor a csülök olyan puha már, hogy ki tudjuk belőle fordítani a csontot, kicsontozzuk, a húst össszevágjuk, félretesszük. A visszamaradt lébe belereszeljük a burgonyát, a répát, a kelkáposztát és a fokhagymát. Csak annyi lé legyen rajta, amennyi a zöldségeket ellepi. Megszórjuk a köménnyel, a majorannával és puhulásig főzzük. 3. Ekkor belekeverjük a sűrítő turmixot, az összevágott húst, és megszórjuk petrezselyemmel. Ha szükséges, fűszerezzük, összeforraljuk és forrón tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 22. 21:04
A káposztás-burgonyás csülökegytál elkészítési módja és hozzávalói.