Csirkecomb burgonyakabátban recept
A Csirkecomb burgonyakabátban hozzávalói:4 csirkecomb
csirke fűszerkeverék
1 kg burgonya
3 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
tej
só, bors
2 g. fokhagyma
olaj
A Csirkecomb burgonyakabátban elkészítési módja:
A csirkecombokat befűszerezem, és fél órát hagyom pácolódni. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és egy kevés olajjal bekenem, majd belerakom a csirkét és a tetejét is beolajozom. Beteszem a sütőbe és 200 °C-on majdnem készre sütöm. Közben elkészítem a krumplipürét a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy vajon és a tejen kívül adok hozzá reszelt fokhagymát, borsot és a reszelt sajt felét. Kicsit sűrűbbre készítem a krumplipürét, ezért csak kevés tejet adok hozzá. A csirkecombokat bevonom a pürével, meghintem a maradék reszelt sajttal és a sütőben pirosra sütöm.
Praktikus étel, mert nem kell hozzá külön köret, a hús pedig omlós és puha lesz a krumpli alatt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. dec. 21. 21:04
A csirkecomb burgonyakabátban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.