Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkecomb burgonyakabátban recept

Csirkecomb burgonyakabátban recept

A Csirkecomb burgonyakabátban hozzávalói:
4 csirkecomb
csirke fűszerkeverék
1 kg burgonya
3 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
tej
só, bors
2 g. fokhagyma
olaj


A Csirkecomb burgonyakabátban elkészítési módja:
A csirkecombokat befűszerezem, és fél órát hagyom pácolódni. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és egy kevés olajjal bekenem, majd belerakom a csirkét és a tetejét is beolajozom. Beteszem a sütőbe és 200 °C-on majdnem készre sütöm. Közben elkészítem a krumplipürét a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy vajon és a tejen kívül adok hozzá reszelt fokhagymát, borsot és a reszelt sajt felét. Kicsit sűrűbbre készítem a krumplipürét, ezért csak kevés tejet adok hozzá. A csirkecombokat bevonom a pürével, meghintem a maradék reszelt sajttal és a sütőben pirosra sütöm.

Praktikus étel, mert nem kell hozzá külön köret, a hús pedig omlós és puha lesz a krumpli alatt.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkecomb burgonyakabátban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook