Sajtos töltött gomba burgonyaágyon recept



10 dkg sovány sonka,
24 db nagy gomba
15 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg reszelt eidami sajt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, fűszerkeverék,
1 kg burgonya,
4-5 dl tejföl
A Sajtos töltött gomba burgonyaágyon elkészítési módja:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk. A gombák szárait kitörjük, apróra vágjuk, majd a hagymával és a sonkával a vaj felében 5 percig pároljuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát, a sajtot és a petrezselymet, majd fűszerekkel ízesítjük, és levesszük a tűzről. A többi vajat is megolvasztjuk, a felét tepsibe öntjük. A burgonyát megfőzzük, kicsit összenyomkodjuk, tejföllel meglocsoljuk, sózzuk. Ez lesz a gomba ágya. Ráhelyezzük a gombákat, megtöltjük a sonkás-masszával és tejfölös reszelt sajttal meglocsoljuk, pici vajat helyezünk rá. 25 perc alatt megsül. Könnyű saláta jó hozzá.
Nagyon kiadós gyors étel!
Én sohasem pont annyit használok, mint a receptben van, hanem mindig ahogy sikerül. Mi rengeteg sajttal esszük!
Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. máj. 31. 10:13
A sajtos töltött gomba burgonyaágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.