Csirkemáj joghurtmártással recept
40 perc
Kalóriaszegény
A Csirkemáj joghurtmártással hozzávalói:
1-2 fej hagyma
50 dkg csirkemáj
kevés liszt
3 dl joghurt
petrezselyem zöld, bazsalikom, snidling
1 dl főzőtejszín
só, bors, fűszerkeverék
A Csirkemáj joghurtmártással elkészítési módja:
Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 ek olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 ek olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, jajj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 ek tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.
A joghurtmártást tálaláskor kanalazod a májra. Nagyon finom!!! Olyan tavasz-íze van!!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tina68, 2007. máj. 31. 10:06
A csirkemáj joghurtmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.