Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemáj joghurtmártással recept

Csirkemáj joghurtmártással recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Csirkemáj joghurtmártással hozzávalói:
1-2 fej hagyma
50 dkg csirkemáj
kevés liszt
3 dl joghurt
petrezselyem zöld, bazsalikom, snidling
1 dl főzőtejszín
só, bors, fűszerkeverék


A Csirkemáj joghurtmártással elkészítési módja:
Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 ek olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 ek olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, jajj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 ek tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.

A joghurtmártást tálaláskor kanalazod a májra. Nagyon finom!!! Olyan tavasz-íze van!!!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkemáj joghurtmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook