Csirkemáj joghurtmártásban recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkemáj joghurtmártásban hozzávalói:
50 dkg csirkemáj /szív nélkül/
3 dl joghurt
2 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl tejszín
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1-1 csokor petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma
1 teáskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
fél teáskanál szárított provanszi fűszerkeverék
ízlés szerint frissen őrölt feketebors, fehérbors és só
A Csirkemáj joghurtmártásban elkészítési módja:
A zöldfűszereket megmosom, lecsöpögtetem és apróra vágom. A joghurtot összekeverem a tejszínnel, a citromlével és a zöldfűszerekkel. A megtisztított fokhagymát a sóval összezúzom és a joghurthoz keverem. A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítem. A csirkemájat ereitől és zsíros részeitől megtisztítom, megmosom, és leitatom róla a nedvességet. Darabjaira szedem és lisztben megmártom. A megtisztított hagymát vékony karikákra vágom. Egy evőkanál olajat megforrósítok, ráteszem a hagymát, üvegesre pirítom, majd serpenyőből kiszedem és félrerakom. A megmaradt olajat a serpenyőbe öntöm. A lisztes májdarabokat a forró olajon két perc alatt lepirítom, ezután a provanszi fűszerkeveréket rászórom. Végül a hagymát a májhoz teszem és egy percig együtt pirítom. Sóval és borssal megízesítem. A joghurtmártással és sós vízben főtt burgonyával tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: a3636b3945, 2008. márc. 28. 06:03
A csirkemáj joghurtmártásban elkészítési módja és hozzávalói.