Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Joghurtos gomba recept

Joghurtos gomba recept

Elkészítési idő 30 perc

A Joghurtos gomba hozzávalói:
25 dkg gomba
2 dl joghurt
1 evõkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fekete bors
csipetnyi cukor.


A Joghurtos gomba elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd megsózzuk és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 evõkanál vizet. Beletesszük a gombát, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, majd meg is borsozzuk, és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tûzrõl félrehúzzuk, végül ráöntjük a liszttel és fél dl vízzel simára kevert joghurtot. Visszatéve a tûzre, kis lángon kevergetve, 5 percig forraljuk. Ha szükséges, savanykás ízét csöppnyi cukorral szelídíthetjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A joghurtos gomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook