Joghurtos gomba recept


25 dkg gomba
2 dl joghurt
1 evõkanál liszt
1 közepes fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál törött fekete bors
csipetnyi cukor.
A Joghurtos gomba elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd megsózzuk és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 evõkanál vizet. Beletesszük a gombát, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, majd meg is borsozzuk, és fedõ alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tûzrõl félrehúzzuk, végül ráöntjük a liszttel és fél dl vízzel simára kevert joghurtot. Visszatéve a tûzre, kis lángon kevergetve, 5 percig forraljuk. Ha szükséges, savanykás ízét csöppnyi cukorral szelídíthetjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:29
A joghurtos gomba elkészítési módja és hozzávalói.