Tepsis hagymás gomba recept
60 perc
A Tepsis hagymás gomba hozzávalói:
30 dkg egyforma
apró szemû gomba
30 dkg lehetõleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma
2 dl tejföl
2 evõkanál liszt
1 teáskanál piros fûszerpaprika
1 teáskanál só
1 mokkáskanál õrölt fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld
a tetejére 10 dkg jó húsos füstölt szalonna
a tepsihez 1 evõkanál olaj.
A Tepsis hagymás gomba elkészítési módja:
A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy kis tepsit az olajjal kikenünk. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük, majd a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé. A megmaradt fûszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntve elosztjuk rajta a nagyon vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. Az elõmelegített, forró sütõbe tolva 25-30 percig közepes lángon sütjük. Mire a szalonnából ropogós pörc válik, ra készül el.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:29
A tepsis hagymás gomba elkészítési módja és hozzávalói.