Libamájjal töltött burgonya recept
A Libamájjal töltött burgonya hozzávalói:1 kg szép egyforma közepes nagyságú burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1/2 kg libamáj
3 ek olaj
25 dkg baconszalonna
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál őrölt bors
só
A Libamájjal töltött burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben félig megfőzzük.Kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, megvárjuk míg kihűl. Hosszában kettévágjuk és karalábévájóval kikaparjuk a belsejét,ezt majd a sütőedény aljára rakjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk,majd a megtisztított és kissé aprított májjal együtt 5-10 percig pirítjuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a fűszereket és összekeverjük,majd a kivájt burgonyacsónakokba kanalazzuk és tűzálló edénybe szépen sorba rakjuk. Ha elkészültünk a töltögetéssel, minden csónakra egy fél szelet baconszalonnát borítunk és mehet az előmelegített sütőbe, kb.15-30 percre. Ha piros a bacon a csónak tetején, és a burgonya is puha, akkor jó.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. márc. 19. 12:10
A libamájjal töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.