Töltött paprika petrezselymes újburgonyával recept
A Töltött paprika petrezselymes újburgonyával hozzávalói:60 dkg ízlés szerint darált hús
10 dkg rizs
Só, bors, cukor ízlés szerint
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 fej közepes vöröshagyma
1 cm nagyságú egész fahéj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerlevél
1 liter paradicsom ivólé, paradicsom püré (nyáron kiválthatjuk friss paradicsomból készült paradicsommártással)
1 kg újburgonya
1 csomag petrezselyem
1 evőkanál vaj
1 kávéskanálnyi fűszerpaprika
8 db tölteni való fehérhúsú paprika
A Töltött paprika petrezselymes újburgonyával elkészítési módja:
A paprikákat előkészítjük a töltéshez. Kicsumázzuk, bevágjuk és megmossuk. A rizst félpuhulásig megfőzzük, majd sóval, borssal, fűszerpaprikával és a darált hússal összekeverve kész tölteléket készítünk, amelyet a paprikába beletöltünk. Közben egy lábosban kevés vízzel feltesszük a paradicsom ivólevet főni, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a mosott zellerlevelet és a kis darab fahéjat. Ebben készre főzzük a paprikákat, majd egy másik lábosban felhevítjük az olajat, és liszttel zsemleszínű mártást készítünk, melybe a legvégén belepirítjuk a paradicsompürét, és felengedjük a töltött paprika főzőlevével. Csomómentesre kikeverve kiforraljuk, sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük. Utolsó 2-3 percben hozzáadjuk az elkészült, készre főtt paprikákat, közben a megfőtt burgonyát petrezselymes vajon átforgatva az ételünk mellé köretként tálaljuk.
A töltött paprikához és petrezselymes újburgonyához remekül illik a száraz fehér bor, rizling vagy hárslevelű előnyben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: imolaviola, 2008. febr. 22. 09:35
A töltött paprika petrezselymes újburgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.