Sajtos-tejfölös-prézlis hús recept


5-6 szelet karaj vagy combhús
25 dkg trapista sajt
10 dkg margarin
1 kis doboz tejföl
só, bors,
A Sajtos-tejfölös-prézlis hús elkészítési módja:
A húst kikloffolom, azután besózom, beborsozom. Kicsit állni hagyom a szeleteket, közben lereszelem a sajtot. Margarint olvasztok egy serpenyőbe és a hússzeleteket egy kissé megsütöm, oldalanként kb. fél percig. Mikor kiemelem rögtön zsemlemorzsába hempergetem és így helyezem szépen egymás mellé egy kivajazott tepsibe vagy sütőtálba. Ha mindegyik hús benne van, a tetejüket bevonom egyenletes rétegben tejföllel és bőven megszórom reszelt sajttal. Végül alufóliával lefedem és megsütöm.
Én mindig krumplipürével tálalom. Valami isteni finom. Bátran ajánlom kipróbálásra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2008. febr. 21. 23:03
A sajtos-tejfölös-prézlis hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.