Rakott sajtos recept


1 szép filézett pulykamell vagy csirkemell
Bacon szalonna
25 dkg sajt (trapista vagy füstölt)
3 tojás
Kb 15 dkg liszt
só, bors,(fokhagyma), de lehet nélküle is
margarin a tűzálló edény kikenéséhez
csipet delikát
A Rakott sajtos elkészítési módja:
A pulykamellt vékony szeletekre vágom, besózom borsozom. Kikenem a jénai tálat a margarinnal. Felverem az egyész tojásokat rakok bele fokhagymát, sót, delikátot. Lereszelem a sajtot. Először a lisztbe majd a tojásba forgatom a húsokat. Belerakjuk a tálba úgy, hogy ne legyen közte hézag, rárakjuk a bacon szalonnát és megszórjuk sajtal. Ezt addig folytatjuk míg a húsok el nem fogynak. Tetejét sajttal szórjuk le. Előmelegített sütőbe rakjuk és közepes lángon addig sütjük míg a sajt szép pirult nem lesz. Rizssel tálaljuk. Nagyon finom laktató étel. JÓ ÉTVÁGYAT!!!
4 személynek
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ancsi105, 2007. márc. 9. 11:22
A rakott sajtos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.