Sajtos csirketorta recept
40 perc
A Sajtos csirketorta hozzávalói:
20-25 dkg bacon szalonna
2 filézett csirkemell
10-15 dkg gépsonka
15-20 dkg reszelt trappista sajt (lehet füstölt sajt is)
liszt,
tojás
A Sajtos csirketorta elkészítési módja:
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, kiverjük, kicsit besózzuk. Egy nagyobb jénait sugáralakban kibélelünk bacon szalonnával úgy, hogy a tál szélén kilógjanak a szeletek és a tál alján középen találkozzanak. A csirkemell darabokat lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk, és a szalonnára tesszük. Befedjük sonkaszeletekkel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból tart. Felül csirke legyen. Ezután ráhajtjuk a kilógó szalonnaszeleteket, és a sütőben 40-45 percig sütjük, amíg a szalonna a tetején piros nem lesz. Kiborítjuk a jénaiból. Melegen krumplipürével, hidegen kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vronie, 2007. jún. 28. 09:09
A sajtos csirketorta elkészítési módja és hozzávalói.