Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra recept

Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra recept

Elkészítési idő 45 perc

A Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj
3 ek. mustár
1 fej lilahagyma
30 dkg szeletelt csiperkegomba (lehet konzerv is)
10 dkg bacon szalonna
15 dkg trappista sajt
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
só, bors
olaj a sütéshez


A Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra elkészítési módja:
A megmosott karajszeleteket papírtörlővel leszárítjuk, majd klopfoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ezután ajánlatos még fedő alatt párolni. Amikor kész, kiszedem a húsokat, és a felkarikázott lilahagymát megfonnyasztom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, puhára főzöm. Eközben a szeletelt bacon szalonnát is hirtelen megpirítom egy másik serpenyőben. Amikor az előkészületekkel megvagyunk, egy hőálló tálba rétegzem a hozzávalókat a következők szerint: karaj, bacon, hagymás gomba, karaj, bacon, hagymás gomba, ... A hőálló tálam méretéből kifolyólag 3 ilyen réteget sikerült összehoznom :-) Majd leöntöm a következő tejszínes szósszal: 2 db felvert egész tojást nyakon öntünk 2 dl főzőtejszínnel, és ebbe masszába keverem bele a reszelt trappista sajtot. Majd a már említett módon leöntöm vele a hagymás-gombás husit. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott gombás sertéskaraj vronie-módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook