Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra recept
45 perc
A Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj
3 ek. mustár
1 fej lilahagyma
30 dkg szeletelt csiperkegomba (lehet konzerv is)
10 dkg bacon szalonna
15 dkg trappista sajt
2 dl főzőtejszín
2 db tojás
só, bors
olaj a sütéshez
A Rakott gombás sertéskaraj Vronie-módra elkészítési módja:
A megmosott karajszeleteket papírtörlővel leszárítjuk, majd klopfoljuk, sózzuk, és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ezután ajánlatos még fedő alatt párolni. Amikor kész, kiszedem a húsokat, és a felkarikázott lilahagymát megfonnyasztom, majd hozzáadom a szeletelt gombát, sózom, borsozom, puhára főzöm. Eközben a szeletelt bacon szalonnát is hirtelen megpirítom egy másik serpenyőben. Amikor az előkészületekkel megvagyunk, egy hőálló tálba rétegzem a hozzávalókat a következők szerint: karaj, bacon, hagymás gomba, karaj, bacon, hagymás gomba, ... A hőálló tálam méretéből kifolyólag 3 ilyen réteget sikerült összehoznom :-) Majd leöntöm a következő tejszínes szósszal: 2 db felvert egész tojást nyakon öntünk 2 dl főzőtejszínnel, és ebbe masszába keverem bele a reszelt trappista sajtot. Majd a már említett módon leöntöm vele a hagymás-gombás husit. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vronie, 2010. jún. 10. 18:24
A rakott gombás sertéskaraj vronie-módra elkészítési módja és hozzávalói.