Csülök sörös bundában recept

4 személyre:
1 nagy kicsontozott sertéscsülök,
1 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
2 dl világos sör,
4 evőkanál finomliszt,
bő étolaj a sütéshez.
A Csülök sörös bundában elkészítési módja:
A csülköt gondosan megtisztítjuk, megmossuk. Párolóbetétre a kuktába tesszük, és másfél deci sós vízben, kb. 40 perc alatt puhára főzzük. Levét lecsurgatjuk, langyosra kihűtjük. A fokhagymát meghámozzuk, összenyomjuk. A csülköt két centis csíkokra vagdaljuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzákeverjük a lisztet, kevés sót és a fokhagymát. Sűrű palacsintatészta-masszát kell kapnunk. Ha nem elég sűrű, kevés liszttel sűríthetjük. A masszában megforgatjuk a csülökhúscsíkokat, majd bő, forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és melegen tartjuk. Tartármártást, vegyes, párolt zöldséget vagy krumplipürét kínálunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 10. 13:23
A csülök sörös bundában elkészítési módja és hozzávalói.