Alföldi húsgombóc recept
Az Alföldi húsgombóc hozzávalói:4-6 személyre
25 dkg burgonyás tészta
30 dkg sertéslapocka
1 vöröshagyma
1 ek. olaj
só, bors
pirospaprika
petrezselyem
1 zöld paprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
Az Alföldi húsgombóc elkészítési módja:
A sertéslapockából egy pörköltet készítünk, majd a levét félretesszük, a húst pedig apróra felvágjuk. Eközben a burgonyás tésztát kinyújtjuk, kb. 5*5 cm-es kockákat vágunk ki belőle, és ezekre tesszük a húst. A tésztát összezárjuk, gombóc alakúra formázzuk, majd vízbe feltesszük főni. Ezután egy jénaiba tesszük őket, rátöltjük a tejföllel elkevert pörköltlevet, és a tetejére szórjuk a sajtot. Végül a sütőben megsütjük, és már kínálhatjuk is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. jún. 9. 18:42
Az alföldi húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.