Fülemüle-tál recept
A Fülemüle-tál hozzávalói:5 személyre:
5 szelet kicsontozott karaj kb.35 dkg ,
35 dkg sertésmáj,
25 dkg darált comb,
30 dkg sertás velő (hártyáitól megtisztítva)
30 dkg gomba,
1 tojás,
1-2 gerezd fokhagyma
2 kis fej vöröshagyma
só,
bors,
őrölt paprika
ételizesítő
A Fülemüle-tál elkészítési módja:
A karajszeleteket sózzuk, lisztben megforgatjuk és kisütjük. A májszeleteket kirántjuk. A darált húshoz 1 tojást, fokhagymát, borsot,őrölt paprikát, reszelt vöröshagymát keverünk. 5 pogácsát formázuk és szintén kisütjük. A velőt pirított hagymával, borssal, ételizesítővel, sóval ízesítve megsütjük. A laskára vágott gombát hagymán megsütjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Tálalásnál a hússzeletekre rakjuk a gombát, a májszeletekre a velőt, majd a húspogácsákra a már korábban karikára vágott, kissé sózott, enyhén ecetes, nyers vöröshagymát.
Köretnek adhatunk rizst, hasábburgonyát, esetleg mindkettőt. Salátát adunk hozzá
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2008. márc. 12. 09:17
A fülemüle-tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.