Őzderék ananász mártással recept
35 perc
Az Őzderék ananász mártással hozzávalói:
4 személyre:
1 ananász, 3 fej hagyma, 30 g gyömbérgyökér, 2 cső piros húsú chili, 2 ek. mustármag, 50 g barna cukor, só, 125 ml fehérborecet, 100 g fehér kenyér, 3 ek. vaj, 50 g mogyoróbél, ˝ ek. morzsolt majoránna, 1 tojássárgája, bors, 800 g kicsontozott őzkaraj
Az Őzderék ananász mártással elkészítési módja:
Az ananászt megtisztítjuk, négybe vágjuk és eltávolítjuk a torzsáját. A gyümölcs húsát darabokra vágjuk. Megtisztítunk és felaprítunk 2 fej hagymát és a gyömbért. A chilit leöblítjük, megtisztítjuk, kimagozzuk és csíkokra vágjuk. Az ananászt, a hagymát, a gyömbért és a chilit lábasba tesszük. Hozzáadjuk a mustármagot, a cukrot, a sót és az ecetet. Felforraljuk, és időnként megkeverve 30-40 percig pároljuk. A mártást hagyjuk kihűlni. Levágjuk a kenyér héját, a belét szétmorzsoljuk. Megtisztítjuk, finomra aprítjuk és 1 evőkanálnyi vajon megpároljuk a maradék hagymát. A mogyorót felaprítjuk, és összedolgozzuk a kenyérrel, a hagymával, a majoránnával és a tojássárgájával. A masszát sóval, borssal fűszerezzük. A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A húst leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és 2 evőkanálnyi forró vajon megpirítjuk. Azután fűszerezzük, majd rákenjük a kenyérmasszát. A sütőben 20 percig sütjük, majd szeletekre vágva a mártással együtt tálaljuk. Ízlés szerint friss zöldfűszerrel díszítjük. Rösztivel nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Smithy, 2006. júl. 9. 14:28
Az Őzderék ananász mártással elkészítési módja és hozzávalói.