Pácolt oldalas virslivel grillen sütve, rokfortos sültburgonya salátával recept
A Pácolt oldalas virslivel grillen sütve, rokfortos sültburgonya salátával hozzávalói:800 g sertésoldalas
8 db virsli
4 gerezd fokhagyma
50 ml olaj
2 szál friss rozmaring
1 evőkanál színes bors
só A salátához: 600 g burgonya
2 fej saláta
100 g rokfort sajt
1 citrom
1 csokor petrezselyemzöld
1 pohár kefir
2 evőkanál fokhagymás olívaolaj
őrölt fehérbors
só
A Pácolt oldalas virslivel grillen sütve, rokfortos sültburgonya salátával elkészítési módja:
Az olajat zúzott fokhagymával, durvára tört színes borssal, finomra vágott rozmaringgal, sóval elkeverjük, beleforgatjuk a 4 darabra vágott oldalast, és a virsliket, majd fóliába csomagolva, hűtőbe téve 24 órán keresztül pácoljuk. A hűtőből kivéve az oldalas darabokat, és a szépen bevagdalt virsliket grillen ropogós, pirosra sütjük, közben többször megkenegetjük a pácoláshoz használt fűszeres olajjal. Közben az áttört rokfortot kefirrel simára keverjük, citromlével, finomra vágott petrezselyemzölddel, olívaolajjal, borssal, sóval ízesítjük. A húsokkal együtt a grill rácson megsütjük a hasábokra vágott burgonyát.Tálaláskor a forró, sült burgonyát lazán összeforgatjuk a nagyobb darabokra tépkedett salátával, majd a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a rokfortos öntettel. A sült oldalas darabokat és a virsliket ráhelyezzük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Smithy, 2006. júl. 11. 14:23
A pácolt oldalas virslivel grillen sütve, rokfortos sültburgonya salátával elkészítési módja és hozzávalói.