Badacsonyi libasült recept
A Badacsonyi libasült hozzávalói:4 személyre
2db libacomb
1db libamell
1000 g szőlő
50 g zsír
2db zsemle
200 ml tej
2db tojás
1db vöröshagyma
1db cukkíni
150g baconszalonna
50 g vaj
só
bors
őrölt kömény
majoránna
1 csomag petrezselyemzöld
100ml badacsonyi bor
A Badacsonyi libasült elkészítési módja:
A libahúst szükség szerint kitokozzuk, jól megmossuk, sózzuk, köménnyel, majoránnával, bedörzsöljük. A cukkinit meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük, a tepsi aljára helyezzük, és befedjük szalonnacsíkokkal. Ráhelyezzük a libacombot és a libamellet, és leöntjük forró zsírral. Forró sütőben, majd közepes sütőben állandóan locsolgatva puhára sütjük. Az első félórában többször megforgatjuk, a hátralévő 1/3 sütési időben a bőrös résznek kell felül lenni, hogy jó ropogósra süljön. Amíg a liba sül, a zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A két felvert tojásból, a megtisztított, apró kockákra vágott hagymából, a felaprított petrezselyemzöldjéből, a zsemléből só, bors, kevés kömény hozzáadásával tölteléket készítünk. A töltelékből nyolc db. téglaalakot formálunk, vajban mindkét oldalát megsütjük, és tálalásig melegen tartjuk. A jól megmosott szőlőt leszemezzük, és egy percre forró vízbe tesszük. Amikor a liba már megsült, és a tepsiből kivettük, a szőlőt a pecsenyelébe tesszük,hozzáadjuk a bort és forró sütőben pár percig átsütjük. A sült libahúsokat a sült szőlőszemekkel, és a kisütött töltelékkel tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Smithy, 2006. júl. 9. 14:29
A badacsonyi libasült elkészítési módja és hozzávalói.