Szerb gyuvecs máskeppen recept
A Szerb gyuvecs máskeppen hozzávalói:Hozzávalók 6-8 személyre
1.5 kg paradicsom szeletekre vágva
750 gr bordákra szeletelt vöröshagyma
1 db patlizsan kockákra vagva
5 db babura paprika (vastag hûsû) hosszû csikokra szelve
2 db cukkini kis kockákra szeletelve
1 csokor petrezselyem zöldje apróra metélve
3-4 db zellerlevél apróra vágva,
só,
bors
1.5 dl olaj
1 kg kockára szeletelt szaftos marhahûs (lehet disznó is)
60 dkg megmosott rizs,
2 csésze viz
A Szerb gyuvecs máskeppen elkészítési módja:
Elkészités: Paradicsomot megmosom karikákra szelem és félreteszem.A többi összeszeletelt zöldséget és zöld fûszert egy mélyebb tálba teszem megsózom,borsozom és összekeverem az olajjal.A gyuvecs legfinomabb ha cseréptálban sütjük.A tálat kirakom egy sor paradicsommal,erre rakom az összekevert zöldfûszeres zöldségek egy rétegét,és a hûst, erre rakom a megmaradt zöldségkeveréket megszórom a megmosott rizssel és még egy sor paradicsommal befejezem a rétegezést.Meglocsolom a vizzel és egy kis olajjal.Az igy elkeszitett gyuvecsot 225 fokon kb .2 ora hosszaig sütom a lerniben.Sütés közben ,ha keveselem a paradicsom szaftját teszek rá még pár szelet paradicsomot. A gyuvecsot a tálban szolgálom fel ,és a zöldsaláta nagyon jól illik hozzá.
Igazan akkor fonom ,ha jó sûrû a leve ,és sok paradicsom van rajta.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2008. júl. 17. 12:43
A szerb gyuvecs máskeppen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.