Mandulamarcipán, I. recept
50 perc
A Mandulamarcipán, I. hozzávalói:
20 dkg mandula,
40 dkg kristálycukor,
1,5 dl víz.
A Mandulamarcipán, I. elkészítési módja:
A vízbe beleszórom a cukrot és kis lángon, állandó kevergetés közben feloldom. A héjától megtisztított és ledarált mandulát belekeverem a cukorszörpbe, majd ha teljesen összeállt, egy porcelántálra öntöm a masszát. Még melegen úgy gyúrom össze, mintha tésztát gyúrnék, ezután folpackba becsomagolva, a hûtõszekrénybe teszem. Sokáig eltartható, jól formázható az ily módon készített marcipán. Különféle sütemények, torták díszítésére használható, és a háziasszony ügyességétõl függ, hogy mit és hogyan formáz belõle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. dec. 21. 17:23
A mandulamarcipán, i. elkészítési módja és hozzávalói.