Töltött tok recept
A Töltött tok hozzávalói:Hozzávalók 5 személyre:
* 5 szelet tokhal filé
* 4 dkg feta sajt
* 4 dkg trappista sajt
* 5 db áztatott zsemle
* 3 db tojás
* 2 dkg vöröshagyma
* 2 db tv paprika
* 2 db paradicsom
* 1 dkg zsemlemorzsa
* só
* őrölt feketebors
A Töltött tok elkészítési módja:
A tokhal filét besózzuk, majd kiolajozott tepsibe fektetjük, és állni hagyjuk. Elkészítjük a tölteléket: A zsemléket vízben beáztatjuk és kinyomkodjuk. Ehhez teszünk apróra vágott paprikát, paradicsomot, vöröshagymát és feta sajtot. Belekeverjük a tojást, és sózzuk, borsozzuk. A tölteléket jól összegyúrjuk, és a besózott halszeletek tetejére tesszük. Trappista sajtot reszelünk még rá, és sütőbe tesszük. 200 °C fokon 30-40 percig sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: jozsó51, 2007. szept. 16. 10:17
A töltött tok elkészítési módja és hozzávalói.