Sült rákok recept
A Sült rákok hozzávalói:250 g felfújt tészta (olyan, mint a mélyhutött leveles tészta)
kevés vaj
50 g apróra vágott vöröshagyma
kevés apróra vágott petrezselyem
300 g garnélarák
1 tojás
(hokezelt) só
A Sült rákok elkészítési módja:
Kitekerjük a tésztát. Megpároljuk a vöröshagymát a vajban, és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. Lehutjük, hozzáadjuk a a rákokat, és összekeverjük. A keveréket a tészta felére elosztjuk, megkenjük tojással, összetekerjük a tésztát, ismét megkenjük tojással, majd villánkat egyenletesen belenyomkodjuk a tésztába. Megsózzuk a tetejét, és kb. 200 C -on 10-15 percig sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. szept. 5. 11:04
A sült rákok elkészítési módja és hozzávalói.