Sonkás-sajtos kifli recept
A Sonkás-sajtos kifli hozzávalói:30 dkg mélyhűtött leveles tészta,
10 dkg Gouda sajt,
10 dkg főtt sonka,
1 tojássárgája,
1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma,
1 evőkanálnyi aprított petrezselyem,
1 késhegynyi oregano,
1 késhegynyi fehér bors,
1 tojás sárgája a kenéshez
A Sonkás-sajtos kifli elkészítési módja:
Mielőtt hozzáfognánk a kifli elkészítéséhez, fél óráig hagyjuk a leveles tésztát kiengedni. Ha már kiengedett a tészta, lisztezett deszkán 45x25 centi nagyságú lapokat nyújtunk belőle. 5 darab háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojás sárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, és borssal, oreganoval ízesítjük. Evőkanál segítségével kis halmocskákat rakunk a töltelékből minden háromszögre. Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formájú legyen. A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, és 20 percig pihentetjük. A sütőt 180º C-ra felmelegítjük, a tepsit a középső sínre tesszük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük. Melegen tálalva kínáljuk vele a vendégeket, így a legfinomabb.
Sonka és sajt helyett tölthetjük a kifliket fűszeres darált sertéshússal, és kifli helyett tekercsekbe is göngyölhetjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 27. 06:38
A sonkás-sajtos kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.