Citromos sajttorta recept
A Citromos sajttorta hozzávalói:A tésztához:
2 tojás
8 dkg kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A krémhez:
34 dkg natúr krémsajt
2 tojás
4 dkg kristálycukor
6 dkg liszt
1 citrom héja
fél citrom leve
A Citromos sajttorta elkészítési módja:
A tojások sárgáját a kristálycukor egyharmad részével habosra keverjük, hozzáadjuk a cukor kétharmadával kemény habbá vert tojásfehérjét, majd apránként beleszórva a lisztet és a szegfűszeget, készre keverjük. Formába töltjük, és 180 fokon megsütjük. A natúr krémsajtot egyneművé keverjük a tojásokkal, a cukorral, a liszttel, a citrom héjával és kifacsart levével, majd a kihűlt piskótára öntjük, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 25. 06:32
A citromos sajttorta elkészítési módja és hozzávalói.