Meggyes császármorzsa recept
A Meggyes császármorzsa hozzávalói:30 dkg magozott meggy,
6-8 szem aszalt sárgabarack,
4 tojás,
10 dkg cukor,
1 narancs reszelt héja,
1 tasak vaníliás cukor,
10 dkg finomliszt,
1,5 dl tej,
4 evőkanál olaj,
5 dkg mandulaforgács,
2 evőkanál porcukor
A Meggyes császármorzsa elkészítési módja:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és lecsepegtetjük. Az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral, a liszttel, a reszelt narancshéjjal és a tejjel. A tojások fehérjéből pici sóval és cukorral kemény habot verünk, és beleforgatjuk a tojássárgájával kikevert cukros masszába. A serpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk, és a massza negyedét beleöntjük, elsimítjuk, majd rászórjuk a gyümölcsök és a mandula negyedét, és kevergetés nélkül sülni hagyjuk. Amikor a teteje kezd megszilárdulni, keverőlapáttal megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Keverőlapát segítségével darabokra vágjuk, és hagyjuk ropogósra sülni. Tányérra borítjuk, melegen tartjuk, és hasonló módon készítjük el a maradékot is. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Egyszerű, gyors édesség, nem jövünk zavarba, ha váratlan vendégek érkeznek.. Befőttet is használhatunk az elkészítéséhez.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. ápr. 22. 06:26
A meggyes császármorzsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.