Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » "Habkrém" torta recept

"Habkrém" torta recept

A "Habkrém" torta hozzávalói:
Piskótához:

4 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor (vaníliával ízesítve)
4 ek. narancslé
mokkáskanál sütőpor
reszelt narancshéj
csipet só

Krémhez:

Néhány evőkanál sárgabarack- vagy narancslekvár

2 dl tejszín
6 tojás
1 dl tej
5 cs. vaníliáscukor
15 dkg cukor
csipet só
6 dkg liszt
1 ek. zselatin

Tetejére: ízlés szerint tejszínhab (elmaradhat)


A "Habkrém" torta elkészítési módja:
A piskótához valókból a szokásos módon tortaalapot készítünk, kihűlés után kettévágjuk. A krémhez elkeverjük a tojások sárgáit a liszttel és a tejszínnel. Közben a tejben feloldjuk a zselatint, felforraljuk, langyosra hűtjük. A tojássárgás anyagot gőz fölött sűrű tészta-szerűre főzzük, majd felhigítjuk a zselatinos tejjel. A behűtött tojásfehérjékből kemény habot verünk, a cukor hozzáadásával nagyon kemény, fényes tömeggé verjük tovább. Ekkor a még forró tojásos-zselatinos krémet is elkeverjük benne. Az alsó piskótalapot visszatesszük a formába, nem túl vékonyan megkenjük lekvárral, és rásimítjuk a krém bő felét. Erre jön a második lap, lekvár, maradék krém. Miután a krém megdermedt, még díszíthetjük a tetejét tejszínnel, de darált dióval, mandulával, reszelt narancshéjjal, vagy rácsorgatott karamellel is gyönyörű és nagyon finom. Legalább 6 órára tegyük hűtőbe tálalás előtt, hogy a krém megszilárduljon.

Krémes-rajongóknak nagyon ajánlom, mert a krém a krémes töltelékéhez hasonlít, ugyanolyan habkönnyű, de azért csalóka, mert nagyon gazdag, laktató is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A "habkrém" torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook