Fahéjas püspökkenyér recept
90 perc
A Fahéjas püspökkenyér hozzávalói:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tasak vaníliáscukor
4 tojás
2 evőkanál rum
1 teáskanál fahéj
1 tsak sütőpor
25 dkg mazsola
12 dkg darált mandula vagy dió
A Fahéjas püspökkenyér elkészítési módja:
Elkeverjük a margarint a cukorral, vaníliáscukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A tésztához keverjük a mazsolát és a darált mandulát, vagy diót. Beleöntjük egy kivajazott őzgerinc formába és előmelegített sütőbe 170 fokon 80 percig sütjük. Ha kihült porcukorral megszórjuk.
Ha kifordítjuk a formából, csokimázzal is leönthetjük.
Szeletelve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2008. dec. 13. 22:49
A fahéjas püspökkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.