Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bécsi almatorta recept

Bécsi almatorta recept

A Bécsi almatorta hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

10 dkg cukor

12,5 dkg margarin

6 db alma

Az öntethez:

15 dkg margarin

12,5 dkg cukor

1 tojás

1 citrom reszelt héja

10 dkg liszt

20 dkg tejszín

1 evőkanál cukor

2 dkg lapokra vágott mandula vagy darabolt dió

valamint 2 evőkanál zsemlemorzsa


A Bécsi almatorta elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a tésztával kibéleljük úgy, hogy kb. 3 cm pereme is legyen. A tésztát villával többször megszurkáljuk. Az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, szeleteljük, és a tésztán elosztjuk. Az öntethez a lágy margarint, a cukrot, a tojást, citromhéjat kikeverjük. A lisztet hozzáadjuk, végül óvatosan a felvert tejszínhabot is hozzákeverjük. A masszát az almán elosztjuk, a tetejét cukorral és a mandulával (dióval) megszórjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig türelmesen sütjük. Langyosan vagy hidegen szeleteljük, a tetejét tejszínhab rózsákkal díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bécsi almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook