Finn nagyik gyümölcsös pitéje recept
40 perc
A Finn nagyik gyümölcsös pitéje hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg vaj vagy margarin
3/4 dl cukor (kb. 60 g)
1 tojás
3 dl liszt (kb. 20 dkg)
1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
3 dl bogyós gyümölcs (mehet szemre is a mérés)
2 dl tejföl
1/2 dl cukor (kb. 40 g)
1 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
A Finn nagyik gyümölcsös pitéje elkészítési módja:
1. A lágy vajat és a cukrot simára és habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a sütőpor és liszt keverékét. 2. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kibélelünk vele egy kivajazott és belisztezett pite- vagy gyümölcstortaformát. Ráterítjük a gyümölcsöket, majd tetejére öntünk egy tejfölös keveréket: 2dl tejfölt elkeverünk 1 egész tojással és a kétféle cukorral. 3. 200 fokon kb. 25 percig sütjük a pitét.
1. Gyümölcsök: lehet áfonya, ribizli, málna, eper, 1 centis darabokra vágott alma vagy rebarbara stb. Lehet vegyesen is ízléstől függően.
2. A liszt sikértartalmától függően lehet, hogy lágy lesz a tészta. Ilyenkor vagy adunk még hozzá lisztet vagy kanállal simítjuk a formába.
3. Hidegen és melegen egyaránt finom!
Jó étvágyat! Hyvää ruokahalua!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0c89f979f8, 2007. júl. 4. 11:29
A finn nagyik gyümölcsös pitéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.