Likőrös dominószelet recept
A Likőrös dominószelet hozzávalói:A tésztához:
6 tojás
16 dkg kristálycukor
2 dkg kakaópor
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál citromlé
1,5 dl baracklikőr
20 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
A tetejére:
20 dkg ét tortabevonó
5 dkg piros marcipánmassza
A Likőrös dominószelet elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral krémesre kikeverjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon kb. 8 percig sütjük. A sütőpapírt azonnal lehúzzuk róla. A krémhez a túrót a vaníliás cukorral, a citromlével és a likőrrel ízesítjük, majd összekeverjük. A margarint a porcukorral krémesre kikeverjük, és a masszába vegyítjük. A kihűlt piskótát keresztben félbevágjuk. A 2 lapot a túrókrém 1/3-ával összeragasztjuk. A megmaradt túrókrémet a második lapra simítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, és dermedni hagyjuk. A durvára felaprított ét tortabevonót forró vízgőzben megolvasztjuk, és sütőpapírra simítjuk. A süteményt 4x8 cm-es szeletekre felvágjuk. A megszilárdult csokoládéból 4x4 cm-es lapocskákat vágunk, és kettesével a szeletekre fektetjük. A piros marcipánmasszát porcukorral megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd apró szíveket vágunk ki belőle, és óvatosan a csokoládérétegre illesztjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jún. 23. 23:12
A likőrös dominószelet elkészítési módja és hozzávalói.